Op maandag 20 januari heeft wethouder Friso Douwstra de drie finalisten voor de Leeuwarder Ondernemersprijs ‘De HET’ 2020 bekend gemaakt. Innovatie staat centraal bij deze prijs omdat innovatie een voorwaarde is voor goed ondernemerschap. Voor continuïteit. En omdat innovatie dé kans is voor onze regio om het ondernemersklimaat op peil te houden.

De finalisten stellen zichzelf graag aan jullie voor:

De ondernemingen die kans maken op de prestigieuze prijs zijn:

  • Ekwadraat Groep – Helpen klanten om duurzame projecten en ambities te realiseren. Ze adviseren, ondersteunen, helpen bij de ontwikkeling en bieden financieringsmogelijkheden.
  • Wafilin Systems – Wafilin Systems ontwerpt én levert baanbrekende en slimme membraanfiltratiesystemen, die een essentiële bijdrage leveren aan de voorraad van hoogwaardige producten in de zuivel- en voedingsmiddelenindustrie.
  • Grenzelooswerk – Begeleidt mensen met hun droom om op een buitenlands avontuur te gaan. Ze matchen Nederlandse & Duitse werkzoekenden op een innovatieve manier met internationale opdrachtgevers. Hun hulp wordt ingeschakeld door grote bedrijven als Uber en Louis Vuitton en ook door bijvoorbeeld mini-campings in Frankrijk.

Vorig jaar is de Leeuwarder Ondernemersprijs gewonnen door Bureau Schmidt een snelgroeiend projectbureau op het gebied van infrastructuur. Roald Schmidt de man achter het projectbureau zal dit jaar plaats nemen in de 7 koppige jurydie bestaat uit een mix van Leeuwarder Ondernemers.

De finalisten gaan de komende maand een special traject in om hun ondernemer-skills te verbreden. Op 10 februari is de finale en pitchen de finalisten hun bedrijf voor de jury en Commerciële Club Leeuwarden. Hierna kan ook het publiek thuis zijn of haar stem uitbrengen op de finalisten. Het bedrijf dat de meeste punten scoort op de pitch, de publieke score en de jurybeoordeling wint uiteindelijk de Leeuwarder Ondernemersprijs De HET. De bekendmaking van de winnaar zal plaatsvinden tijdens de BCDN beurs in het WTC te Leeuwarden op 25 maart 2020.