De Leeuwarder Ondernemersprijs is dit jaar gewonnen door Wafilin Systems. Het Leeuwarder bedrijf ontwikkelt en levert unieke filtersystemen voor de zuivel- en voedingsmiddelenindustrie. De prijsuitreiking was deze keer heel bijzonder. Via een Drive-in konden de gasten in de auto de uitslag volgen op een groot scherm en via radio en Facebook.

De techneuten en engineers van Wafilin moesten het opnemen tegen Ekwadraat, een energie-adviesbureau gericht op duurzaamheid en Grenzelooswerk, een jong ambitieus bedrijf dat jongeren helpt en begeleidt aan hun baan in het buitenland. Grenzelooswerk wist echter wel de publieksprijs te winnen. Via Facebook kon er tot en met de dag vóór de uitreiking gestemd worden. Ruim 4000 mensen hebben dit gedaan. Deze telde mee in de beoordeling van de jury welke de kandidaten op diverse criteria beoordeelden. Op de totale beoordeling scoorde Wafilin echter het hoogst waardoor ze zich ondernemer van het jaar 2020 mogen noemen.

“Kwaliteit in combinatie met innovatiekracht en flexibiliteit is een van de USP’s waarmee Wafilin scoort. Ga vooral zo door en wij voorspellen jullie een goede toekomst!“, waren de woorden in het jurycommentaar.

Wil jij de opvolger van Wafilin Systems worden en volgend jaar een gooi doen naar De HET? Meld hier je bedrijf aan voor editie 2021.

Foto: Jacob van Essen
Video: Robbert Evers