De Leeuwarder Ondernemersprijs is dit jaar gewonnen door Van Vuuren uit Grou. Het bedrijf maakt binnendeuren voor de Nederlandse utiliteitsbouw. In Leeuwarden vind je hun deuren onder andere in het MCL, het Van der Valk hotel en andere grote projecten. De afgelopen jaren is Van Vuuren sterk gegroeid in afzet en omzet, hebben ze al hun interne processen geoptimaliseerd waardoor ze ultra snel maatwerk deuren kunnen leveren. Deze prestatie heeft ze tevens marktleider gemaakt binnen Nederland.

De successen voor Van Vuuren bleven niet onopgemerkt bij de jury van de Leeuwarder Ondernemersprijs maar hadden ook stevige concurrentie van hun mede finalisten. Servilocker producent en ontwikkelaar van veilige kluizen voor het gemakkelijk afhalen van medicijnen bij de apotheek en andere locaties buiten de apotheek.

FGD was derde finalist waarvan Van Vuuren het wist te winnen. Het succesvolle verzekeringsbedrijf is gespecialiseerd in verzekeringen voor het mkb en richt zich enkel op Noord en Oost Nederland. Een regio passend bij hun waarden. FGD wist echter wel de publieksprijs te winnen. Via internet kon er tot en met de dag vóór de uitreiking gestemd worden. Ruim 2000 mensen hebben dit gedaan. Op de totale beoordeling scoorde Van Vuuren echter het hoogst waardoor ze zich ondernemer van het jaar 2023 mogen noemen.