Een musical over de Elfstedentocht realiseren. Dat getuigt van veel LEF. De weg naar “De Tocht” was er één van doorzettingsvermogen en lef, met vele uitdagingen en triomfen onderweg. Het was deze buitengewone reis die “De Tocht” deed uitblinken en deze prestigieuze prijs verdiende. Het vergde moed en vastberadenheid om de première op 1 oktober 2023 te realiseren en talloze mensen te laten genieten van deze schitterende productie.

Het kernthema van “De Tocht” is de kracht van samenwerking: Samen maakt alles sterker! Als bestuur van Stichting De Het zijn wij enorm trots op de makers van “De Tocht” als doorzetters, ondernemers en lefgozers en lefmeiden. Ook zijn wij heel trots op de samenwerking binnen onze gemeente en provincie, waar ondernemers elkaar ondersteunen om dit unieke project te verwezenlijken.

Een eigen theater, een draaiende schaatsbaan van tweehonderdduizend kilo en geavanceerde projectie op een negentig meter breed scherm in een halve cirkel dat open en dicht kan. Nog nooit vertoond. Drie nominaties voor de Musical Awards. Héél indrukwekkend.

Dit jaar heeft Het bestuur besloten een LEF prijs uit te reiken aan een onderneming die onvoorstelbaar veel lef heeft getoond en waar we als ondernemers van de Gemeente Leeuwarden heel erg trots op zijn. De prijs werd uitgereikt door wethouder Abel Reitsma.

Het team van Spektakelmusical De Tocht neemt de LEF prijs in ontvangst