Vandaag bracht de jury van De HET 2024 een bezoek aan alle finalisten. Het jurybezoek begon bij Royal Vriesco / A House of Happiness, waar de collectie werd getoond en de duurzame productiemethoden van gordijnen werden toegelicht. Een rondleiding door de fabricagehal gaf de jury inzicht in het productieproces en de toewijding aan kwaliteit en vakmanschap.

Vervolgens bracht de jury een bezoek aan OD Security, waar ze werden ontvangen door de bewaking en het pand alleen mochten betreden via de innovatieve bodyscanner van het bedrijf. Na een uitleg over het systeem kreeg de jury de kans om de productiefaciliteit te bezichtigen en de technologische innovaties van dichtbij te ervaren.

Als laatste werd Berino the art of beauty in het Friese Grou bezocht. De jury werd meegenomen op een reis door het hart van het dorp, waar de oorsprong van Berino ligt, en vervolgens naar het industrieterrein, waar ze gezamenlijk per oude VW-bus arriveerden. Daar kreeg de jury het complete concept te zien, van haarwerken tot wellness. Als afsluiter onderging de jury zelfs een mini-behandeling, wat een bijzondere ervaring toevoegde aan hun bezoek.

Op 2 april zal de jury samenkomen voor een grondig juryoverleg. Deze jury bestaat uit een divers gezelschap van Leeuwarder ondernemers, waaronder Roald Schmidt, Heleen Ploeg, Dennis Carton, Fred van Gelderen en het recent toegevoegde jurylid Rogier Mink. Individueel zullen zij de kandidaten beoordelen aan de hand van verschillende criteria. Daarnaast heeft het publiek een stem en kunnen de finalisten punten scoren met hun pitch tijdens de finale. De totale score bepaalt uiteindelijk de winnaar van De HET 2024.

Kaarten voor de finale

Wil jij ook aanwezig zijn bij de finale op 11 april? Kaarten zijn te bestellen via de website dehet.nl. Leden van de CCL of Business Club Grou kunnen zich via hun eigen portaal aanmelden voor een gereduceerd tarief.