Zijn emoties besmettelijk? Bernard Maarsingh, specialist psycholoog in de vakgebieden Arbeid en Organisatie en Gezondheidszorg vertelde er meer over tijdens de lunchsessie voor de finalisten van De HET. Het thema ‘Het blije brein’ wordt een interessante maar vooral leerzame bijeenkomst voor De HET finalisten.

Zodra Bernard begint over het brein luistert iedereen aandachtig. Er is geen twijfel over mogelijk dat het brein zijn passie is. Bernard is fervent voorstander van het idee dat emoties besmettelijk zijn, zelfs succes is besmettelijk en anders luiheid wel. Wees daar bewust van en gebruik het in jouw voordeel om je eigen bedrijf en team succesvol te maken. Jammer genoeg was een uur te kort om de diepte in te gaan, maar alleen het oppervlak was al boeiend genoeg en bracht genoeg stof om over na te denken.

De laatste vitamine-bom smoothie van Barrevoets is inmiddels ook op. Het tweede uur van de sessie neemt coach, therapeut en (management)trainer Jeroen Stek voor zijn rekening. Hoe ga je om met verschillende personen. Waarom gedraagt iemand zich zo. Hoe los je een verschil van mening op als koppel. Aan de hand van tastbare voorbeelden lichte Jeroen het handelen van mensen toe. De missie van Jeroen: geluk ontwikkelen en verspreiden middels positieve verbindingen. Dat lukt hem aardig wink-emoticon

De finalisten zijn bijna klaar voor de finale aanstaande maandag op 22 februari.