MG Energy Systems is uitgeroepen tot winnaar van De HET 2017 en daarmee Leeuwarder Ondernemer van het jaar. Het Leeuwarder bedrijf MG ontwikkelt en produceert energieopslagsystemen voor de maritieme, industriële en automotive sector.

 

Mark Scholten en Gerard van der Schaar, de twee ondernemers achter MG namen de HET bokaal in ontvangst op 22 maart tijdens de Business Contact Dagen Noord in het WTC Expo.

 

MG is ontstaan vanuit hun eigen zonnebootteam. Hiermee wisten ze wereldwijd bijna elke titel op hun naam te schrijven. Dit succes delen ze nu ook met hun klanten. Wereldwijd is er vraag naar MG’s innovatieve techniek. Veel klanten worden bediend via een opgezet dealernetwerk en een online portal voor de verkoop van hun producten.

Volgens de jury is MG: “Jong, dynamisch, innovatief, ambitieus en gericht op een internationale markt waar een sterke groei in valt te verwachten. Daarnaast heeft MG alle potentie om uit te groeien tot een grote jongen.”

 

MG wist hierdoor te winnen van Post-Plaza, een 4-sterren hotel in de binnenstad van Leeuwarden met een uniek grootstedelijk Grand Café. Maar ook van Forensicon, een Particulier Forensisch Instituut dat helpt rechtzoekenden om eerlijk, wettig en overtuigend bewijs te verkrijgen.

 

sel-MG-Energy-Systems-De-HET-2017-001-video

Mark Scholten en Gerard van der Schaar