De HET is partner van de Young Business Award. Dat is de reden dat we je graag uitnodigen om de Young Business Award (YBA) halve-finale (met kersverse mol Jan Versteegh als presentator) in Friesland op dinsdag 17 april (inloop 19:00 uur) te bezoeken.

 

De startups die op dit podium pitchen veroveren razendsnel de wereld met hun grenzeloze groeiambitie en dagen de gevestigde orde uit om te vernieuwen. Want het moet beter. En het kan beter. In rap tempo brengen deze startups baanbrekende innovaties naar de markt, kunnen bestaande businessmodellen zonder pardon bij het grofvuil, of anders worden ze wel weggeblazen door deze nieuwe generatie startup entrepreneurs.

 

Zo peuterde de twaalf halvefinalisten van de startup competitie samen voor meer dan 25 miljoen euro los bij investeerders. Dit is de crème de la crème van de Nederlandse startupscene.

 

In Theater De Harmonie komen de zes (African Clean Energy, InvoiceFinance, Jungo, Seamore, Somnox en The Next Ad) van de twaalf halvefinalisten in actie. Elke halvefinalist heeft slecht 60 seconden de tijd om iedereen te overtuigen van zijn of haar startups. Daarna neemt de jury onder leiding van Top Dutch campagneleider Gerard de Boer de regio voor acht minuten over. Slechts twee startups keren huiswaarts met een YBA-finale-ticket op zak. Deze geeft toegang om voor 800+ bezoekers te pitchen om de prijzenpot van 15.000 euro en de titel: ‘Beste Jonge Onderneming van Nederland’.

 

Programma YBA Friesland (17 april):
19:00 uur Inloop
19:30 uur Kick-off programma
21:00 uur Start Netwerken
21:30 uur Bekendmaking eerste twee finalisten

 

Het bezoeken van dit kick-ass startupevent is gratis, maar de inspiratie is onbetaalbaar. Aanmelden als bezoeker kan door hier te klikken.