Effectus HR, een jong bedrijf dat HR advies geeft op het gebied van werving en selectie van personeel is uitgeroepen tot winnaar van De HET 2016. De andere finalisten waren Friesland Boeit, ontwikkelaar van serious games en Barrevoets de verfrissende lunchroom uit de Kleine kerstraat die wel de publieksprijs wist te winnen.

 

De Jury over Effectus-HR

De-HET-prijsuitrijking-bcdn-2016_6800Het jury rapport zegt het volgende: De winnaar van De HET is een jonge onderneming die zich in een volgroeide markt in korte tijd een mooie positie heeft weten te bemachtigen. Deze positie heeft zij verworven met een vernieuwend concept, een actieve benaderingen en een goed gebruik van moderne web-applicaties. Het businessmodel kenmerkt zich door transparantie, goede afspraken met opdrachtgevers en een optimale samenwerking.

 

Door maximaal in te zetten op diverse internetmogelijkheden weet men het businessmodel steeds verder aan te scherpen. Focus is hierin een key-issue. Zowel het personeelsbeleid, de inkoop en de wijze waarop men haar klanten bedient worden gekenmerkt door duurzaamheid. Er wordt veel aandacht besteed aan after-sales. Na het afronden van de opdracht blijft het contact met de klant van groot belang. Hoewel het nog een relatief jonge onderneming betreft wordt er inmiddels een mooie omzet gerealiseerd met een goed rendement.

 

Oeuvre prijs naar Royal Steensma

De-HET-prijsuitrijking-bcdn-2016_6737Daarnaast heeft de jury prijs dit jaar voor het eerst een Oeuvre prijs toegekend. De Oeuvre prijs wordt toegekend op basis van langdurig innovatief ondernemerschap en creativiteit en wordt niet elk jaar uitgereikt. De jury heeft gemeend dit jaar de prijs toe te moeten kennen aan Royal Steensma. Het bedrijf werd in 2013 ook al verkozen tot Friese Onderneming van het jaar. Het bedrijf is echter in staat om continue te blijven verbeteren, doorgroeien en is daarmee een parel voor het Leeuwarder Ondernemerschap. Directeur Rimmert de Jong nam de prijs in ontvangst en is blij verheugd om deze prijs toe te voegen aan de prijzen die Royal Steensma heeft gewonnen.

 

Bekijk de talkshow en aansluitend de prijsuitreiking