Wethouder Friso Douwstra heeft op vrijdag 1 februari de drie finalisten voor de Leeuwarder Ondernemersprijs ‘De HET’ bekend gemaakt. Innovatie staat centraal bij deze prijs omdat innovatie een voorwaarde is voor goed ondernemerschap. Voor continuïteit. En omdat innovatie dé kans is voor onze regio om het ondernemersklimaat op peil te houden.

De ondernemingen die kans maken op de prestigieuze prijs zijn:

  • Bureau Schmidt, snelgroeiend projectbureau op gebied van infrastructuur
  • YFK Marketing, die met jonge talenten ondernemingen vernieuwen
  • CIN-ergy, die unieke Virtual Reality producten ontwikkelt voor de luchtvaart, medische industrie en defensie.

Vorig jaar is de Leeuwarder Ondernemersprijs gewonnen door Boekhandel van der Velde en vanwege Culture Hoofdstad 2018 won Dansschool Saco Velt de extra prijs voor de Culturele ondernemer van het jaar.


De finalisten gaan de komende maand een special traject in om hun ondernemer-skills te verbreden. Op 4 maart is de finale en pitchen de finalisten hun bedrijf voor de jury en Commerciële Club Leeuwarden. Hierna kan ook het algemene publiek thuis zijn of haar stem uitbrengen op de finalisten. Het bedrijf dat de meeste punten wint op de pitch, de publieke score en de jurybeoordeling wint. De bekendmaking van de winnaar zal plaatsvinden tijdens de BCDN beurs in het WTC op 20 maart.