In 2018 is er extra aandacht voor cultuur want naast de reguliere ondernemersprijs is er ook een prijs voor de culturele ondernemer. Een onderdeel van de beoordeling is een bedrijfsbezoek van de jury waar de drie finalisten elk 45 minuten de tijd krijgen om hun bedrijf nader te presenteren.

De zeven koppige jury van De HET bestaat uit een mix van Leeuwarder ondernemers. Ze beoordelen de kandidaten op diverse criteria. Een belangrijk onderdeel van beoordeling is dit bedrijfsbezoeken waarbij natuurlijk ook kritische vragen worden gesteld. De bedrijfsbezoeken werden gehouden door de juryleden: Arjen Rusticus, Annet van der Meulen, Trudie Timmerman en Karin Langhout. De drie culturele finalisten zijn:

 

A Guide To Leeuwarden

De culturele finalist A Guide To Leeuwarden vertelde wat hun uniek maakt tijdens een mini rondleiding door de stad.

 

Dansschool Saco Velt

Saco Velt verraste de jury van de Leeuwarder Ondernemersprijs door te laten zien dat dansen echt voor iedere leeftijd is. Met verschillende demo’s van de groepen uit de basisschool die er lessen volgen, het plezier dat de senioren er beleven en natuurlijk de professionele dansers.

 

Kunstacademie Friesland

Doet Boersma liet aan de jury van de Leeuwarder Ondernemersprijs zien dat iedereen, van beginner tot professional zich bij Kunstacademie Friesland verder kan ontwikkelen in de beeldende kunsten en nog veel meer.

 

Het laatste onderdeel van de jury beoordeling vindt plaats tijdens de finale op 19 februari. Hierbij presenteren de drie culturele finalisten zich aan de CCL. Vanaf dat moment kan er ook gestemd worden door het publiek via een special stem pagina op de Facebookpagina van De HET. De publieksstem wordt samengevoegd met de uitslag van de jury.

De uiteindelijke winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de Business Contact Dagen op 21 maart 2018. Naast de reguliere ondernemersprijs waaraan bovenstaande bedrijven meedingen strijden er tevens drie finalisten voor de Culturele Ondernemersprijs.